Kinesiologie is een natuurgeneeskundige methode, waarmee de oorzaak van je klacht duidelijk wordt en het zelfhelend vermogen van je lichaam wordt gestimuleerd. Je lichaam kan zichzelf helen. Denk maar eens aan een wondje dat vanzelf weer heelt. Door allerlei oorzaken, zoals bijvoorbeeld langdurige stress, verkeerde voeding, onverwerkte emoties, negatieve gedachtenpatronen, angsten enz. wordt dit zelfhelende vermogen verstoord en ontstaan allerlei klachten.

De kinesiologie maakt gebruik van spiertesten om oorzaak en de weg naar herstel duidelijk te krijgen. Bij de spiertest wordt er zachte druk op (meestal) de armspier uitgeoefend om onbalansen op te sporen. Jouw lichaam geeft dus via de spiertest informatie over de oorzaak van jouw klacht en wat er nodig is om dit te helen.

Een klacht kan fysiek (lichamelijk) zijn, denk maar aan buikpijn, hoofdpijn, een zere rug of een loopneus. Een klacht kan mentaal zijn, denk maar aan negatieve gedachtenpatronen. Je denkt bijvoorbeeld dat je niet goed genoeg bent. Een klacht kan emotioneel zijn, je hebt bijvoorbeeld iets naars meegemaakt of iets verdrietigs niet goed verwerkt en een klacht kan spiritueel zijn, je leeft zonder passie, je weet niet goed wie je nu werkelijk bent en waar het leven voor bedoeld is.
Je lichaam werkt goed als deze vier onderdelen in balans zijn. Als één van deze onderdelen uit balans raakt, gaat de rest na verloop van tijd mee. Iets emotioneels wat je hebt meegemaakt kan uiteindelijk dus ook letterlijk fysiek klachten geven of ervoor zorgen dat je negatief over jezelf gaat denken.
Bij een klacht is het evenwicht in je lichaam verstoord. Samen zoeken we uit hoe dat komt en wat je nodig hebt om dit weer in balans te brengen. Zo wordt het evenwicht hersteld en kan jouw lichaam weer optimaal gebruik maken van het zelfhelend vermogen.