Tijdens de intake spreken we jouw klachten/vragen door en kan je aangeven wat je van de behandelingen verwacht. Ik leg je uit hoe de spiertest werkt en laat je die ervaren. Daarna doen we de basistesten. Dit is een serie korte testen, waarmee snel duidelijk is wat er in de basis uit balans is. Deze brengen we in balans en je krijgt korte oefeningen mee naar huis om deze basisbalans verder te herstellen.

Tijdens de volgende consulten gaan we op zoek naar de oorzaak van je klacht of een antwoord op je vraag. Daarna werken we aan het herstel van jouw klacht. Hoe lang dit duurt, hangt helemaal af van de ernst en duur van jouw klacht.

Het zoeken van oorzaak en de weg naar herstel vindt plaats op 4 niveaus:

  • Fysiek
  • Mentaal
  • Emotioneel
  • Spiritueel

Fysiek

Dit niveau heeft letterlijk met het lichamelijke te maken. Denk aan voeding, beweging, rust en ontspanning, water, zonlicht en je ademhaling. Op dit niveau is het ook belangrijk dat je afvalstoffen die binnen zijn gekomen goed kan uitscheiden. Denk aan gifstoffen via de voeding die je eet, de schoonmaakmiddelen die je gebruikt of de omgeving waarin je woont. Denk ook aan bacteriƫn, schimmels en parasieten. Daarbij is het dus van belang dat jouw chemische processen zoals spijsvertering en hormoonhuishouding goed werken. Ook je immuunsysteem speelt hierin een belangrijke rol.

Mentaal

Dit niveau heeft met het denken te maken. Het gaat over jouw (on)bewuste overtuigingen en beperkende gedachtepatronen. Dit zijn gedachten zoals: ik kan het niet (alleen), ik ben niet goed genoeg, ik mag er niet zijn. Dit is de kritische stem in jezelf.

Emotioneel

Dit niveau gaat over jouw gevoelens en beleving. Hoe ervaar jij iets en wat doet dit met jou. Heb je misschien nog last van nare herinneringen of ervaringen? Voel je je verdrietig, boos, gekwetst, afgewezen, zwaarmoedig of besluiteloos? Of ervaar je een gebrek aan aandacht?

Spiritueel

Dit niveau gaat over wie jij werkelijk bent, over onvoorwaardelijke liefde. Hoe kun je in je denken, je voelen en je zijn steeds meer liefde brengen? Hoe kan je jouw licht laten schijnen in jezelf en naar anderen? Het gaat over zingeving en passie, dat doen waar je blij van wordt.

Op al deze niveaus kan zich iets bevinden wat in de weg staat voor jouw groei en ontwikkeling en dus ook voor jouw bloei.